Служив у ЗСУ і наводив ракети на своїх

Затримали  інформатора ФСБ, що коригував ракетно-дронові удари по військовим на Донеччині

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала інформатора ФСБ, який надавав інформацію для коригування ракетно-дронових ударів рф по Донеччині. Цю особу ідентифікували як контрактника однієї з бойових бригад Сил оборони, що розташована на Сході країни.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зловмисник передавав російській спецслужбі координати вогневих позицій та військових фортифікаційних споруд. Головним об’єктом були геолокації найбільшого зосередження особового складу та розташування важкого озброєння ЗСУ, зокрема танків та ствольної артилерії.

Служив у ЗСУ і наводив ракети на своїх

Для маскування своєї діяльності інформатор працював на ФСБ через свого батька, який у серпні 2023 року виїхав до рф. Щоб потрапити до росії, він як багатодітний чоловік перетнув кордон у напрямку Євросоюзу, а звідти переправився до країни-агресорки.

Служив у ЗСУ і наводив ракети на своїх

На території рф він встановив контакт з пропагандистом та колишнім співробітником ФСБ Сергієм Карнауховим. Йому передавав розвіддані про Сили оборони, отримані від сина. Карнаухов передавав ці відомості своєму куратору з ФСБ.

Загарбники використовували розвідувальну інформацію для підготовки прицільних повітряних атак на пункти дислокації українських військ.

Під час обшуку за місцем перебування затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для фіксації координат і наявного озброєння Сил оборони та відправки "звітів" до ФСБ.

Служив у ЗСУ і наводив ракети на своїх

Служив у ЗСУ і наводив ракети на своїх

Служив у ЗСУ і наводив ракети на своїх

Служив у ЗСУ і наводив ракети на своїх

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми. Крім того, розглядається питання про повідомлення про заочну підозру батькові затриманого та притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Спецоперацію проводили за процесуального керівництва Донецької Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Нагадаймо, співробітники Служби безпеки України затримали сімох зрадників у Харківській області. Вони розвідували маршрути руху військових ешелонів Збройних Сил та планували їх підірвати.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !