Співробітника Фонду держмайна затримали на хабарі

деньги,кривой,рог

Національна поліція затримала начальника управління орендних відносин одного із регіональних відділень Фонду держмайна (ФДМУ) на вимаганні хабаря у розмірі $1 тис. за оренду приміщення.

Чиновнику повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

За даними слідства, посадовець вимагав від громадянина $1 тис. доларів США за надання в довгострокову оренду об’єкту нерухомого майна державної форми власності на території Київської області.

"У ході контролю за вчиненням злочину під час отримання неправомірної вигоди посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді нічого домашнього арешту та подано до суду клопотання про відсторонення його від посади", – зазначається у повідомленні.

У прокуратурі додали, що досудове розслідування здійснюється за оперативного супроводження ГУ СБУ у місті Києві та Департаменту економічної безпеки та ризик-менеджменту ФДМУ.

Автор: Михайло Орлюк