У Польщі готують підрозділи для воєнної служби в Україні

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Підрозділи з чоловіків Польщі вже готують для військової служби в Україні. Йдеться про тих, хто перебуває у сусідніх країнах на різних підставах з дозволом на проживання разом із сім’ями.

Про це в ефірі КИЇВ24 розповів народний депутат України від фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук.

За його словами, технічну базу для підготовки бійців забезпечують польські меценати, які мають контракти з українською армією.

– Виникла ідея в досвідчених морпіхів з України, які займаються постачанням зброї, дронів та іншими організаційними моментами, і бувають за кордоном. Щоб це склалося, потрібно було щонайменше три речі. Перше – бажання самих людей, які будуть навчатися таким речам. Друге, це база і технічне оснащення. І третє – це інструктори. Інструктори загалом є, до цього також, наскільки мені відомо, можуть залучатися і закордонні інструктори. Практика вже поширена з повномасштабного вторгнення Росії і навіть раніше, – розповів Камельчук.

Він додав, що польські меценати зможуть забезпечити технічну базу та оснащення. Вони уклали контракти з українською армією на постачання. Тож меценати можуть заробляти таким чином і водночас ділитися прибутком, щоб Україна ставала боєздатнішою.

– Перші заявки, якщо їх можна так назвати, з’явилися в процесі спілкування з деякими лідерами релігійних громад, зокрема в Польщі, і з тими хлопцями, які мають відношення чи мали відношення раніше до спорту, спортивних змагань, зокрема бійці ММА. Це я можу вам підтвердити зі слів людини, з якою я спілкувався. Це один з тих морпіхів, який мав стосунок зі своїми побратимами до звільнення Ірпеня, Бучі, Ізюму, Херсона, – додав нардеп.

Підготував: Сергій Дага