"Пріоритетна задача": Податківці почали масово перевіряти таксистів

таксі

Державна податкова служба вважає одним з пріоритетів протидію таксистам, які працюють без реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО або ПРРО).

Як повідомили у Податковій службі, з початку січня активні перевірки розпочалися щонайменше у п’яти областях.

"Законність здійснення діяльності з перевезення пасажирів, зокрема таксі, постійно аналізується податковою службою. Протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів та приховування результатів діяльності в пріоритеті задач податкової служби", – наголошується у повідомленні.

У відомстві зазначають, що комерційні перевезення пасажирів можливі лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.

"Також слід зазначити, що лише за рахунок максимально ефективної кампанії з припинення ведення господарської діяльності незареєстрованими суб’єктами господарювання може бути досягнуто значний економічний ефект, створено належні та рівні конкурентні умови для легального бізнесу та забезпечено належні надходження до бюджету", – йдеться у повідомленні.

Податківці також наполягають на тому, що суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов’язково застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахунків в салоні автотранспортного засобу та надавати споживачам послуг відповідні розрахункові документи.

У відомстві додали, що від початку січня 2024 року податківці розпочали активні перевірки суб’єктів господарювання та фізичних осіб, які надавали послуги таксі. Зокрема, податківці звітують про проведення таких перевірок на Кіровоградщині, Черкащині, Житомирщині, Полтавщині та Київщині.

За результатами цих перевірок на порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення на підставі статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомлялося, раніше Державна податкова служба почала активно перевіряти підприємців, які продають товари через соцмережі та за допомогою інтернет-платформ, зокрема "OLX".

Автор: Михайло Орлюк