Канада вже виділила Україні понад один мільярд доларів на військову підтримку

Міністерка оборони Канади Аніта Ананд заявила, що в Оттаві готують пакет фінансової допомоги Україні у розмірі 34 мільйони доларів, а також українські військові продовжать навчання та отримають більше зимового спорядження.

Об этом сообщает Охота на акул


Про це повідомляє пресслужба Генштабу.


“Канада надасть Україні близько 34 мільйонів доларів додаткової військової допомоги та продовжить свою навчальну місію у Сполученому Королівстві в рамках операції UNIFIER до кінця 2023 року.” – повідомила вона на засіданні Контактної групи з питань оборони України.


Зазначається, що цей останній пакет військової допомоги відповідає невідкладним пріоритетам, визначеним Україною, зокрема:


  • приблизно 5 мільйонів доларів США на продовження надання критичних супутникових зображень Збройним Силам України;
  • понад 18 мільйонів доларів на додаткові дрони з камерами високої роздільної здатності;
  • до 10 мільйонів доларів США на надання додаткового зимового спорядження для підтримки ЗСУ, включно з портативними обігрівачами, термоковдрами та спальними мішками, отриманими від канадських компаній через Канадську Комерційну Корпорацію.


“Камери та супутникові зображення є критично важливими для спостереження, розвідки та збору розвідданих і доповнять 17,38 мільйона доларів США на супутникові зображення та 62 безпілотники для України, які Канада вже виділила”, – розповіли у Генштабі.


З настанням зими канадська промисловість активізувалася, щоб допомогти швидко задовольнити критичну потребу ЗС України в зимовому спорядженні. Після зобов’язання Міністерки оборони Канади Аніти Ананда надати 500 тисяч одиниць зимового спорядження та одягу на зустрічі Контактної групи з питань оборони України минулого місяця в Брюсселі, було підписано контракти з 11 канадськими компаніями й постачання тривають.


Зазначається, що ця допомога надходить з чинних фондів і доповнює 500 мільйонів доларів додаткової військової допомоги Україні, про яку Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив у понеділок, 14 листопада.


“Канада непохитна у своєму зобов’язанні допомогти Україні захистити себе від незаконного та невиправданого вторгнення Путіна. Сьогоднішнє оголошення ще більше допоможе Україні задовольнити її нагальні потреби, оскільки вона продовжує досягати прогресу у відвоюванні своєї території. Військовий внесок Канади, включаючи навчання, обладнання та транспорт, є невіддільною частиною контрнаступу України на сьогодні, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну в короткостроковій і довгостроковій перспективі”. – наголосила Аніта Ананд.


У Генштабі додали, що з лютого 2022 року Канада виділила Україні понад 1 мільярд доларів на військову підтримку.


До слова, 14 листопада, Канада оголосила про виділення Україні нового пакета військової допомоги на 500 мільйонів канадських доларів (близько 400 мільйонів доларів США).


Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.


По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.


ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.


В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.


Веніамін Цвєтков

Источник: Охота на акул