США, Австралія та Японія засудили посилення «військового тандему» РФ і КНДР

Читать на русском

США, Австралія та Японія засудили посилення «військового тандему» РФ і КНДР

США, Австралія та Японія засудили посилення « військового тандему» РФ і КНДР

Міністри оборони Сполучених Штатів Америки, Японії та Австралії засудили посилення військової співпраці між Північною Кореєю і Росією та поставки північнокорейських балістичних ракет Москві для їх використання у війні з Україною.

Про це йдеться у спільній заяві глав оборонних відомств за підсумками їх зустрічі на Гаваях, повідомляє Міноборони США.

«Міністри рішуче засуджують посилення військового співробітництва між Північною Кореєю та РФ, включаючи експорт Північною Кореєю і закупівлю Росією північнокорейських балістичних ракет у порушення резолюцій РБ ООН, а також використання Росією цих ракет проти України», — йдеться в заяві.

Ллойд Остін, Мінору Кіхара та Річард Марлз також заявили, що їх країни залишаються відданими співпраці з міжнародним співтовариством для усунення серйозної загрози з боку Північної Кореї, і рішуче засудили неодноразові пуски цією країною ракет, включаючи міжконтинентальні балістичні ракети, що є серйозним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

У заяві йдеться, що три країни також підписали угоду про співпрацю в нових технологіях, що має на меті посилити їх взаємодію в галузі безпеки на тлі нарощування Китаєм військової сили в Індо-Тихоокеанському регіоні.

«Міністри підтвердили рішучу протидію будь-яким спробам Китаю в односторонньому порядку силою чи примусом змінити статус-кво в Південному та Східнокитайському морях… Вони вирішили працювати разом, щоб підтримати держави в реалізації своїх прав і свобод у морській сфері, включаючи свободу судноплавства та польотів, відповідно до Конвенції ООН з морського права», — ідеться в документі.