ВАКС дозволив конфіскувати активи колишнього керівника "Мотор Січ" Богуслаєва

Читать на русском

ВАКС дозволив конфіскувати активи колишнього керівника

ВАКС дозволив конфіскувати активи колишнього керівника "Мотор Січ" Богуслаєва

На користь держави заберуть землю, нерухомість, зброю та кошти підозрюваного в колабораціонізмі та його спільника.

Вищий антикорупційний суд стягнув на користь держави активи екс-президента "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва та колишнього топ-менеджера компанії Петра Кононенка. Таким чином ВАКС задовольнив позов Міністерства юстиції. У ці активи входять нерухомість, земля, значні кошти та інше.

Також на баланс країни стягнуто корпоративні права "Мотор Січ". Очікується, що у цій справі буде апеляція. Про це з посиланням на директора Департаменту санкційної політики Міністерства юстиції Інну Багатих повідомляє "Укрінформ".

"Щойно Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України про застосування санкції у вигляді стягнення активів до Богуслаєва та Кононенка. У дохід держави стягнуто корпоративні права (Мотор банк, Мотор Гарант (страхова), Вінницький авіаційний завод та інші підприємства), нерухомість, земельні дільниці, кошти (досить значна сума), зброю та інші активи", — написала Багатих.

Водночас суд за окремими активами третіх осіб у конфіскації відмовив. Мін’юст налаштований оскаржити це рішення. Також попереду буде апеляція на рішення про стягнення активів.