Поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть розпочатися цього року

Поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть розпочатися цього року

Поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі, що будують на території Гатненської громади, можуть розпочатися уже в 2024 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інтерв’ю в ефірі телемарафону в. о. міністра у справах ветеранів Олександра Порхуна.

Повністю побудувати весь комплекс НВМК планується до 2027 року.

Олександр Порхун заявив, що наприкінці серпня — на початку вересня цього року можуть відбутися перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі.

Ми розпочинаємо підготовчі роботи на першу чергу. Після підготовчих робіт розраховуємо вийти на 1 травня на безпосереднє будівництво першої черги,

– зазначив Порхун.

За його словами, будівництво першої черги поділено на два етапи, зокрема першу частину планують ввести в експлуатацію до кінця серпня — початку вересня й розпочати поховання героїв.

На першому етапі організують заїзд на цвинтар, площу перед входом до комплексу, площу для проведення церемоніалу, а також перший сектор для поховань.

Нагадаймо, що стало відомо, хто має право бути похованим на Національному військовому меморіальному кладовищі, яке планують облаштувати в Гатненській громаді.