МЗС Польщі: «шоковані повідомленнями» про трагедію під Москвою

Згоріла будівля концертної зали «Крокус Сіті Хол», 23 березня 2024 року

Польська влада заявила про засудження терористичної атаки в Росії, жертвами якої стали близько 100 людей.

«Ми шоковані повідомленнями про трагічні події у підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол». Ми рішуче засуджуємо терористичну атаку і висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих», – ідеться в повідомленні міністерства закордонних справ Польщі.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що у звʼязку з подіями в Москві «ми постійно моніторимо ситуацію». «Я на звʼязку з Генеральним штабом, з усіма службами і нашими союзниками. Аналізуємо цю ситуацію з погляду можливого впливу на безпеку Польщі», – наголосив міністр оборони.

«Керівники міністерств оборони, внутрішніх справ і координатор спеціальних служб інформують мене про обставини теракту в Москві та можливі наслідки для ситуації в регіоні та безпеки країни», – вказав премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск.

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі «Крокус Сіті Хол» у місті Красногорськ під Москвою стали стріляти з автоматів та підпалили будівлю.

Слідчий комітет (СК) Росії порушив кримінальну справу за статтею про теракт. Учора російські ЗМІ повідомляли, що після теракту нападникам вдалося втекти на автомобілі.

Президент Росії Володимир Путін досі не прокоментував теракт. Російські новинні агенції писали, що йому доповідають про ситуацію, а віцепрем’єр Росії Тетяна Голікова сказала, що у відповідь на звіт про постраждалих Путін «побажав усім одужання та передав подяку лікарям».

Видання «Агентство» зазначає, що атака на «Крокус Сіті Хол» – найбільший у Росії теракт від часу нападу на школу в Беслані у 2004 році, коли загинули понад 300 людей.

Форум