Шольц спростував дані про конфлікт із Макроном

Читать на русском

Шольц спростував дані про конфлікт із Макроном

Шольц спростував дані про конфлікт із Макроном

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував чутки про нібито конфлікт із французьким лідером Еммануелем Макроном. Він сказав, що жодного розриву в їхніх стосунках немає, і його "особливо цікавить" дружба Берліна та Парижа.

За словами Шольца, з Макроном їх, як і раніше, пов’язують "хороші особисті стосунки". Заяву глави німецького уряду процитувало видання BR24 у четвер, 14 березня.

"У нас з Еммануелем Макроном надзвичайно хороші особисті стосунки, я б назвав їх дуже дружніми", – наголосив канцлер ФРН.

Шольц також зазначив, що вважає дуже важливою зустріч "Веймарського трикутника" в Берліні з Макроном та прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, яка відбудеться у п’ятницю, 15 березня. Ця зустріч буде присвячена насамперед допомозі Україні.

"Добре, що в цей час ми об’єднуємося у "Веймарському трикутнику". Ми маємо зробити все можливе, щоб організувати якомога більшу підтримку України", – додав він.

На порядку денному, як уточнив канцлер Німеччини, стоятимуть питання щодо забезпечення України боєприпасами, артилерією та ППО.