Через обстріл військами РФ Нікополя постраждали п’ятеро людей – ОВА

У результаті обстрілів пошкоджені кілька багатоповерхівок та міська інфраструктура

Війська Росії зранку 14 березня обстріляли місто Нікополь, п’ять людей поранені, серед них семирічний хлопчик, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Оговтуватися вдома будуть і 43-річний чоловік та дві 74-річні жінки. Одна поранена 73 років госпіталізована. Її стан – середньої тяжкості», ­– повідомили в ОВА.

Лисак додав, що пошкоджені кілька багатоповерхівок та міська інфраструктура.

Раніше Лисак повідомляв, що протягом дня 10 березня російські війська обстрілювали Нікопольщину з артилерії та випустили по населених пунктах 11 дронів-камікадзе.

Також російські війська п’ять разів обстрілювали Нікопольський район із застосуванням дронів-камікадзе та артилерії 8 березня, повідомляла місцева влада. Тоді постраждала 23-річна дівчина.

Російські військові регулярно обстрілюють Дніпропетровщину, зокрема Нікополь. Як правило, місто атакують з артилерії та дронами-камікадзе.

Станом на 21 лютого в ООН підтвердили, що внаслідок майже дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 10 582 людей, ще 19 875 поранені. В організації припускають, що реальна кількість втрат серед цивільних осіб є набагато вищою.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Форум