Суд визнав нардепа-зрадника від Київщини Дубінського корупціонером

Суд визнав нардепа-зрадника від Київщини Дубінського корупціонером

Печерський районний суд визнав нардепа-зрадника від Київщини Дубінського винним у правопорушенні, пов’язаному з корупцією

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ДБР.

За матеріалами ДБР Печерський районний суд Києва визнав чинного народного депутата України винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

У бюро нагадують, що 8 листопада 2023 року працівники Національного агентства з питань запобігання корупції на підставі матеріалів ДБР вручили народному депутату України протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

За матеріалами слідства Бюро встановлено, що у серпні та жовтні 2023 року народний обранець звернувся до МОЗ України та ДБР з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

Зокрема, у своїх зверненнях він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом. Також він намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких депутат виступає як підозрюваний.

Як зазначають у ДБР, своїми діями фігурант порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), за що передбачено адміністративну за ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Після набрання рішенням суду законної сили фігуранта буде включено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або повʼязані з корупцією правопорушення.

У бюро також нагадують, що у січні поточного року працівники ДБР передали до суду провадження щодо цього нардепа за підозрою у службовому підробленні для виїзду за кордон.

Розслідування схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку продовжується. Вищезгаданому народному депутату повідомлено про підозру в організації незаконного перетину кордону іншою особою.

Крім того, у листопаді 2023 року ДБР повідомило йому та іншим учасникам злочинної організації про підозру в державній зраді. Тоді працівники ДБР спільно з СБУ викрили злочинну організацію до складу якої входили чинний та колишній народні депутати, помічник одного з них, а також експрокурор. Було встановлено, що за вказівкою російських спецслужб вони організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипломатичних відносин зі США та ускладнення вступу України до Європейського Союзу та НАТО.

Нагадаймо, що суд арештував майно Дубінського і його сім’ї: 39 об’єктів нерухомості та 15 автомобілів.