Освітяни Бучі продовжують фестиваль найвищих цін: тепер сухофрукти дорожче ринку й інших замовників

Відділ освіти Бучанської міської ради Київської області 30 січня за результатами тендеру замовив КП громадського харчування «Продсервіс» Бучанської міської ради оброблених фруктів та овочів для дитсадків району на 1,37 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Ціни більшості видів фруктів та овочів відповідають ринковим. Але третина замовлення припадає на чорнослив і курагу по 450 грн/кг та родзинки по 280 грн/кг (тут і далі ціни з ПДВ). Це набагато дорожче від цін у магазинах та в інших замовників.

На сайті мережі «АТБ-Маркет» чорнослив коштує 327 грн/кг, що на 27% дешевше. «Ашан» пропонує його по 331 грн/кг, що на 26% дешевше. Управління освіти Святошинської РДА днями замовляло його по 210 грн/кг, що вдвічі дешевше, а гуманітарний відділ виконкому Миронівської міськради Київської області по 168 грн/кг, що 2,5 раза дешевше.

Інтернет-магазин «Fruit Time» продає курагу по 302 грн/кг, що на 33% дешевше, а ТЦ «Metro» по 309 грн/кг, що на 31% дешевше. Мережа гіпермаркетів «Fozzy» пропонує її по гуртовій ціні 364 грн/кг, що на 19% дешевше. Управління освіти Фастівської міськради нещодавно замовляло курагу по 294 грн/кг, що в півтора рази дешевше, а дитячий садочок «Джерельце» Боярської міськради Київської області по 240 грн/кг, що майже вдвічі дешевше.

Родзинки продаються у «Fozzy» по гуртовій ціні 165 грн/кг, що на 41% дешевше. «АТБ» пропонує їх по 206 грн/кг, що на 26% дешевше. Гуманітарний відділ виконкому Миронівської міськради Київської області замовляв родзинки по 173 грн/кг, що на 38% дешевше, а Управління освіти і науки Бориспільської міськради по 210 грн/кг, що на 25% дешевше.

Отже, освітяни Бучі можуть переплатити за курагу, чорнослив та родзинки до 191 тис₴

Нагадаймо, взимку освітяни Дарницької РДА зменшили ціну чорносливу із 420 до 240 грн/кг.

Фірма отримала замовлення без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Замовник вимагав надати лист про співпрацю виробника, дилера чи офіційного представника, у якого учасник отримує товар, та всі документи про якість і споживчі властивості товару, а також копію договору, що підтверджує правовідносини учасника з виробником, дилером чи офіційним представником. У листі на ім’я замовника мало гарантуватися відвантаження продукції учаснику в терміни, кількості та з рівнем якості, заявлені замовником у тендерній документації. «Продсервіс» надав лист про співпрацю із ТОВ «Хорека груп» та ФОП Солодовник Ніна, а також договір поставки із ТОВ «Метро кеш енд кері Україна».

ФОП Солодовник Ніна Григорівна, якій 66 років, займається підприємницькою діяльністю з 2007 року, основний вид діяльності оптова торгівля фруктами й овочами. З 2016 року вона натендерила 7,23 млн грн, найбільше в Державному закладі «Центр психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» Міністерства охорони здоров’я України». Нещодавно ДП «Укрметртестстандарт» замовляв їй чорнослив по 183 грн/кг, це в 2,5 рази дешевше ніж купує Відділ освіти.

Відділ освіти Бучанської міськради очолює Олег Цимбал. Уповноваженою особою є Юлія Тищук.

КП громадського харчування «Продсервіс» Бучанської міськради очолює Віталій Рибчун.

Із 2016 року підприємство натендерило 89,73 млн грн, найбільше в нинішнього замовника.

Похожие материалы (по тегу)