65 мільйонів євро: Німецький розробник програмного забезпечення SAP продовжив технологічну підтримку України

sap

Українські компанії зможуть безкоштовно отримувати підтримку програмного забезпечення та хмарних сервісів від німецької SAP до кінця першого кварталу 2024 року.

Як повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації, загальна сума допомоги за 2023-2024 роки становитиме понад 65 млн євро.

"Це дасть змогу посилити цифрову стійкість установ, пришвидшити цифровізацію процесів та збільшити ефективність їхньої роботи. SAP також допомагає оцифровувати процеси в Міноборони України, підтримує цифрову стійкість критичної інфраструктури та допомагає здійснювати ефективні медичні закупівлі", – йдеться у повідомленні.

Крім того, SAP надає можливість українським експортерам безоплатно приєднатися до бізнес-мережі SAP Business Network. Зазначається, що це допоможе вивести українські товари на міжнародні ринки та розширити мережу споживачів.

Окремим напрямком роботи компанії в Україні є освіта та підтримка стартапів. "Зокрема, запустили безоплатні навчальні курси та сертифікацію SAP для українців, включно з університетами. Українські стартапи були долучені до глобальних акселераторів SAP.iO", – пояснили в Мінцифри.

У наступному році компанія планує інвестувати майже 2 млн євро в локалізацію своїх продуктів в Україні. Зокрема, нещодавно запустили рішення SAP ERP для середнього бізнесу GROW with SAP.

SAP – один із провідних світових виробників програмного забезпечення для управління бізнес-процесами. Компанія розробляє рішення, які сприяють ефективній обробці даних й інформаційному потоку між організаціями.

Автор: Юлiя Недашківська