Нетаньягу: Ізраїль продовжить битися з ХАМАСом аж до виконання цілей

Читать на русском

Нетаньягу: Ізраїль продовжить битися з ХАМАСом аж до виконання цілей

Нетаньягу : Ізраїль продовжить битися з ХАМАСом аж до виконання цілей

Наразі Ізраїль не бачить можливості прийняти пропозицію щодо завершення військової операції проти руху ХАМАС, спершу необхідно виконати всі намічені цілі.

Про це заявив у неділю ізраїльський прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ізраїль не може прийняти таке. Ми не готові миритися із ситуацією, за якої батальйони ХАМАСу вийдуть зі своїх бункерів, знову візьмуть Газу під контроль, відновлять військову інфраструктуру і знову загрожуватимуть громадянам Ізраїлю по сусідству, містам на півдні, скрізь у країні", — наводить The Times of Israel його слова.

"Ізраїль не погодиться на вимоги ХАМАСу (остаточно припинити військову операцію задля встановлення перемир’я в Секторі Гази та звільнення заручників, яких утримує ХАМАС, — Ред.), що означають капітуляцію, і він продовжить битися аж до виконання цілей", — наголосив Нетаньягу.

Він пояснив, що, якщо Ізраїль погодиться на вимоги ХАМАСу, це лише наблизить початок наступного конфлікту. Водночас Нетаньягу сказав, що Ізраїль все ще готовий на угоду з ХАМАСом про тимчасове припинення вогню, однак рух не хоче змінювати свою позицію щодо її умов.