Секретна служба США почала готуватися до відправлення Трампа до в’язниці

Читать на русском

Секретна служба США почала готуватися до відправлення Трампа до в’язниці

Секретна служба США почала готуватися до відправлення Трампа до в’язниці

Можливе ув’язнення 45-го президента США Дональда Трампа за підсумками однієї з кримінальних справ, які розглядаються щодо нього, стане безпрецедентним викликом для американської державної тюремної системи, яка раніше не стикалася з подібним.

Питання про те, як забезпечити безпеку для екслідера країни, — величезна проблема та "логістичний кошмар" для спецслужб, повідомляє ABC News та NYT.

За інформацією журналістів, секретна служба США, діяльність якої полягає в охороні чинних і колишніх президентів, наразі займається розробкою плану на випадок, якщо Трамп все ж таки отримає тюремний термін.

Швидше за все, колишнього президента утримуватимуть окремо від решти ув’язнених, а також здійснюватимуть перевірку їжі та особистих речей.

У такому разі агенти спецслужби працюватимуть у безперервному режимі, по черзі змінюючи один одного. Крім того, їм, напевно, дозволять мати при собі зброю, попри те, що носіння вогнепальної зброї в американських в’язницях заборонено.

Також наголошується на тому, що в штаті Нью-Йорк є частково закриті та повністю закриті в’язниці. В одну з них можуть помістити Трампа, де за ним спостерігатимуть співробітники спецслужби.

Розробка згаданого плану стосується справи, за якою Трампа звинувачують у фальсифікації документів для приховування сексуального скандалу з порноакторкою. Колишньому президентові загрожує до чотирьох років ув’язнення.