Соня Морозюк позичила майже 7 мильйонів гривень у мами, щоб убезпечити своє майно від арешту

Читать на русском

Соня Морозюк позичила майже 7 мильйонів гривень у мами, щоб убезпечити своє майно від арешту

Соня Морозюк позичила майже 7 мильйонів гривень у мами, щоб убезпечити своє майно від арешту

Українська художниця Соня Морозюк передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею у Києві. Очевидно, колишня наречена Романа Гринкевича, який разом із батьком-бізнесменом обкрадав ЗСУ та завдав державному бюджету України збитків майже на мільярд гривень, зробила це задля захисту свого майна від арешту та конфіскації.

Відповідне розслідування провели журналісти hromadske. Вони дізналися, що 15 січня (ще до оголошення про розставання з Гринкевичем) Морозюк позичила у своєї матері Ліліани Семенюти 6 мільйонів 700 тисяч гривень.

Як зазначають у розслідуванні, мати художниці – звичайна ФОП, яка надає послуги від дизайну до прибирання будинків. Крім того, на неї записана ГО "Вік Можливостей". Чи має жінка інший бізнес – невідомо.

Щодо майна Морозюк, то вона, як пишуть журналісти, має квартиру в ЖК "Альтер Его", вартість якої стартує від 6 мільйонів гривень. Також художниця є власницею апартаментів за приблизно таку ж ціну у комплексі "Пори року".

Морозюк нотаріально оформила позику у своєї мами. Це дозволило їй накласти обтяження на всі три свої об’єкти нерухомості: дві квартири та галерею. Відповідний акт було зареєстровано як договір іпотеки.

Юрист Ярослав Бутирін у коментарі журналістам пояснив, що така схема дозволила Морозюк забезпечити собі захист від можливих арештів та конфіскацій.

"Є Закон України про іпотеку, й там вказано, що іпотекотримач є пріоритетним стягувачем. Тобто майно, забезпечене іпотекою, не можуть забрати", – прокоментував юрист.

Соня Морозюк вигадала схему, як убезпечити своє майно від арешту: позичила майже 7 млн грн у мами uqidrxitqidqeant

Отже, допоки Соня Морозюк не поверне борг своїй матері, її майно залишається захищеним від будь-яких юридичних дій щодо арешту та конфіскації.

Варто зауважити, що 11 січня про арешт цих об’єктів повідомляли у ДБР. Агентство з розшуку та менеджменту активів у переліку майна для ДБР прямо згадувало квартири та галерею Морозюк.

Соня Морозюк вигадала схему, як убезпечити своє майно від арешту: позичила майже 7 млн грн у мами