Розкрадання 1,5 мільярда на закупівлі боєприпасів: Суд відмовився арештувати ексчиновника Міноборони

лієв

Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання про взяття під варту екскерівника Департаменту військово-технічної політики Міноборони Олександра Лієва, який є одним з фігурантів справи про розкрадання майже 1,5 млрд грн під час закупівлі боєприпасів.

Відповідне рішення суд ухвалив ввечері 29 січня, передає Радіо Свобода.

"Я готовий сприяти слідству в розгляді справи, в тому, щоб якнайшвидше повернути гроші в Україну і запобігти таким випадкам на майбутнє. Нікуди виїжджати не збираюся", – сказав Лієв під час засідання суду.

Його захист вважає підозру необґрунтованою. Адвокати просили суд відмовити в обранні будь-якого запобіжного заходу та визнати незаконним затримання їхнього підзахисного.

Прокуратура просила суд обрати для Лієва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 260 млн₴

Слідчий суддя відмовив у задоволенні цього клопотання. Як пише Liga.net, відмова пояснюється порушенням підслідності – підозру Лієву вручили без залучення НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Це рішення може бути оскарженим в апеляційній інстанції.

Як повідомлялося, 27 січня в СБУ заявили про викриття чиновників Міноборони і менеджерів "Львівського арсеналу", які вкрали майже 1,5 млрд грн на закупівлі мінометних снарядів.

Зокрема, підозру отримали: колишній та нинішній керівники Департаменту військово–технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони, очільник та комерційний директор компанії "Львівський арсенал", а також їхній спільник – представник іноземної комерційної структури.

Автор: Юлiя Недашківська