Марк Цукерберг ліквідував «фабрику тролів» екснардепа Развадовського

Читать на русском

Марк Цукерберг ліквідував «фабрику тролів» екснардепа Развадовського

Марк Цукерберг ліквідував «фабрику тролів» екснардепа Развадовського

До мережі входило понад 1700 облікових записів.

Компанія Meta видалила 1020 акаунтів, п’ять сторінок, дві групи в Facebook і 711 акаунтів Instagram за порушення політики компанії щодо «скоординованої неавтентичної поведінки». Усі вони входять до мережі, створеної в Україні та націленої на українську та казахстанську аудиторії. Про це йдеться у звіті Meta за четвертий квартал 2023 року, доступ до якого отримала LIGA.net, повідомляє dev.ua.

У мережі використовували підроблені акаунти, щоб керувати сторінками та групами, публікувати контент та коментувати публікації інших людей, щоб зробити їх популярнішими. Деякі з цих облікових записів використовували фотографії профілів реальних осіб, скопійованих в соцмережі, і регулярно оновлювали їх фотографіями, щоб вони виглядали справжніми.

Повідомлення публікували переважно російською мовою про політичні події в Україні та Казахстані.

В Україні публікували повідомлення на підтримку екснардепа Віктора Развадовського (на фото) з Житомирської області, який пройшов шлях від даішника до мільйонера та зробив велику політичну кар’єру — народний депутат України III, IV, VII, VIII скликань (1998–2006, 2012– 2019).

У Казахстані коментували повідомлення ЗМІ, наприклад Radio Azattyq (казахстанська служба "Радіо Свобода"), і публікували коментарі на підтримку чинного уряду та критичні коментарі щодо опозиції.

Мережа налічувала близько 51 000 фоловерів. На рекламу у "Фейсбуці" витратили близько $30 000.

grom-ua.org