Російський актор Юрій Лоза побоявся повторити долю акторки, яку ліквідували на Донбасі, і розкритикував владу через "патріотичні пісні"

Читать на русском

Російський актор Юрій Лоза побоявся повторити долю акторки, яку ліквідували на Донбасі, і розкритикував владу через

Російський актор Юрій Лоза побоявся повторити долю акторки, яку ліквідували на Донбасі, і розкритикував владу через " патріотичні пісні"

Скандальний російський співак і композитор Юрій Лоза заявив, що не наважився б виступати на Донбасі у безпосередній близькості до лінії фронту. Він боїться стати мішенню для українських захисників, тому розглядає можливість виконати свої "патріотичні" пісні лише у шпиталях за умови, що вони достатньо далеко від передової. Виступи артистів, зі слів композитора, стали "головним болем" командирів армії РФ.

Крім цього, він зізнався, що лише в таких місцях може виконувати свій репертуар, адже в РФ відверто ігнорують композиції, присвячені окупантам. В інтервʼю пропагандистам Лоза побідкався, що у медіапросторі мають право на існування лише треки на "загальнопатріотичну" тематику, як-от "Я русский" путініста Shaman.

Юрій Лоза побоявся повторити долю російської акторки, яку ліквідували на Донбасі, і розкритикував владу через  dqdiqhiqdkideeant

"Як лише почалася спецоперація, у мене вийшла пісня "Хлопці воюють". Але чомусь така явна патріотика у нас не крутиться. На загальні теми, такі як "Я русский", "Встанем," можна вмикати, але пісня, присвячена нашій конкретній дії, не має шансів на публікацію. Більше того, навіть на центральній сцені Грушинського фестивалю минулого року заборонили патріотичні пісні. Медіасистема намагається залишитися осторонь, у неї вичікувальна стратегія, ніби вона ні до чого", – розкрив росіянин.

Відповідаючи, чому такий ура-патріот не розважає окупантів на передовій, Лоза поділився, що не хоче бути "головною біллю" для командирів. Мовляв, вже були випадки, коли кара за провоєнну позицію наздоганяла артистів просто на сцені.

"Війна зараз інша. Якщо у Велику Вітчизняну можна було зібрати людей за п’ять кілометрів від фронту, то зараз це – мішень. Усі концерти на Донбасі – це ризик та головний біль для командирів. Я нещодавно виступав у шпиталі. Тут, у шпиталях, центрах підготовки, далеко від фронту, можна збирати велику аудиторію", – сказав Z-артист.