Швеція збирається збільшити виробництво боєприпасів у рамках підтримки України

швеція

Управління військового забезпечення Швеції (FMV) підписало угоду з виробником боєприпасів Nammo щодо підтримки заявки на проєкт для інвестицій у збільшення потужностей з виробництва артилерійських боєприпасів у Швеції.

"Інвестиції є третім кроком у масштабних зусиллях щодо збільшення виробництва артилерійських боєприпасів та забезпечення постійної підтримки України. Роботи проводяться в рамках оборонної співпраці Північних країн Nordefco та очолюються FMV", – йдеться в повідомленні Управління, передає Інтерфакс-Україна.

Угода спрямована на збільшення постачання 155-мм артилерійських боєприпасів та зміцнення безпеки постачання. Заплановані інвестиції частково фінансуються Шведською державою та частково ЄС.

Угода перетворюється на остаточний контракт за умови, що ЄС, у конкуренції з іншими проєктними пропозиціями, виділить кошти протягом першого кварталу 2024 року.

"Зараз ми робимо наступний важливий крок щодо прискорення інвестицій у виробничі потужності галузі. Таким чином ми скорочуємо терміни поставок, збільшуємо можливість підтримки України і водночас зміцнюємо безпеку постачання артилерійських боєприпасів до Швеції та Скандинавії у довгостроковій перспективі", – сказав керівник напряму FMV з військової техніки Йонас Лоцне.

У FMV зазначили, що раніше країни північної Європи підписали угоду про співпрацю та розмістили замовлення на постачання боєприпасів Україні.

Раніше міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що Швеції потрібно купувати артилерійські боєприпаси, як для себе, так і для того, щоб мати можливість відправляти їх в Україну – для цього потужність заводів має збільшитися.

Автор: Галина Ялівець