Ми не даємо українцям те, що їм потрібно для перемоги, – генерал США Брідлав

Читать на русском

Ми не даємо українцям те, що їм потрібно для перемоги, – генерал США Брідлав

Ми не даємо українцям те, що їм потрібно для перемоги , – генерал США Брідлав

Повномасштабна війна, яку країна-агресор Росія веде проти України, може закінчитися перемогою Києва лише тоді, коли Захід передасть українській армії необхідне озброєння. Зараз західні держави не забезпечують Україну саме тією зброєю, яка потрібна для перемоги.

Про це сказав американський генерал Філіп Брідлав, який з 2013 до 2016 року був Верховним головнокомандувач об’єднаними силами НАТО в Європі, в інтерв’ю виданню Newsweek в неділю, 14 січня.

За його словами, захід має "зробити щось інше, ніж зараз". Якщо нового рішення ухвалено не буде, то Україна може програти.

Генерал вважає, що якщо Захід відмовиться від України, то держава все одно продовжуватиме доблесно боротися з російськими окупантами, проте загинуть ще десятки тисяч жителів країни. За такого розкладу "Москва підпорядкує собі всю Україну, яка знову стане російським васалом", вважає Брідлав.

"Якщо Захід вирішить дати Україні те, що країні потрібно для перемоги, то вона виграє цю війну. Тоді війна закінчиться саме так, як хочуть західні політики", – упевнений військовий.