Депутату Ніколаєнку, який на смерть збив дівчину, пом’якшили запобіжний захід

Читать на русском

Депутату Ніколаєнку, який на смерть збив дівчину, пом’якшили запобіжний захід

Депутату Ніколаєнку , який на смерть збив дівчину, пом’якшили запобіжний захід

Народному депутату Андрію Ніколаєнку змінили запобіжний захід у справі про аварію, в якій він на смерть 18-річну дівчину біля Житомира.

За даними слідства, він перевищив швидкість. Зокрема, його машина рухалася зі швидкістю близько 146 кілометрів на годину, хоча цією ділянкою дороги дозволено їхати 110 кілометрів на годину.

Що відомо про зміну запобіжного заходу нардепу

Пресслужба Печерського суду міста Києва розповіла журналістам, що запобіжний захід нардепу змінили 29 грудня 2023 року.

29 грудня ухвала слідчого судді про те, що підозрюваному відмовлено у задоволенні клопотання про домашній арешт та застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Це покладання на підозрюваного відповідних обов’язків, які він повинен виконувати. Зокрема, серед іншого було покладено обов’язки не змінювати місце проживання, місце роботи без повідомлення слідчого, прокурора чи суду, здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон, а також інші документи, які дають йому право виїзду за кордон, – заявили у суді.

Запобіжний захід обрали до 6 лютого 2024 року. Слід зауважити, що політик ще у листопаді просив суд, щоб його взяли на поруки. За його словами, він не ховається, а дівчина перебігала дорогу у невстановленому місці.

Перед цим Ніколаєнку у листопаді 2023 року обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт на 60 діб без можливості внесення застави. Також він увесь час змушений був носити електронний браслет і здати паспорт. Рішення суду мало діяти до 4 січня 2024 року.