Меру Одеси Труханову підвищили зарплату та виписали премію за «особливо важливу роботу»

Читать на русском

Меру Одеси Труханову підвищили зарплату та виписали премію за «особливо важливу роботу»

Меру Одеси Труханову підвищили зарплату та виписали премію за «особливо важливу роботу »

Одеські депутати збільшили зарплату скандальному міському голові Геннадію Труханову на 50%. Крім того, мер отримав премію в розмірі 120% від окладу за «виконання особливо важливої роботи», повідомили депутати Одеської міської ради під час засідання у середу, 24 квітня.

Депутати розглянули проект рішення про підвищення зарплати Труханову, який міськрада оприлюднила напередодні, 23 квітня. У документі йдеться про те, що Геннадію Труханову збільшать на 50% заробітню плату голови міста.

Зазначається, що депутати вирішили встановити Труханову надбавку «за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи». Про яку саме роботу йдеться в документі, депутати на засіданні не уточнили.

Окрім того, меру Одеси нарахують премію в розмірі 120% від окладу «за вислугу років та високі досягнення у праці». Також Труханов буде отримувати матеріальну допомогу для оздоровлення під час щорічної відпустки – відповідно до розпорядження, сума виплати буде такою ж, як і місячний оклад мера.

До слова, у 2022 році Геннадій Труханов отримав понад 285 тис. грн за роботу міським головою. Відповідно, за місяць мер Одеси отримував приблизно 24 тис.₴ Імовірно, станом на 2024 рік зарплата Геннадія Труханова зросла.

Зазначимо, депутати також дозволили Геннадію Труханову призначати премії своїм заступникам та секретарю Одеської міськради. Премії від Труханова не можуть перевищувати 150% від посадового окладу. Як і мер міста, посадовці зможуть отримувати премії за вислугу років, високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи.