В Одесі кандидат на посаду судді має бізнес з експрокурором, якого він захищав у справі про хабар

Читать на русском

В Одесі кандидат на посаду судді має бізнес з експрокурором, якого він захищав у справі про хабар

В Одесі кандидат на посаду судді має бізнес з експрокурором, якого він захищав у справі про хабар

Одеський адвокат, голова комітету господарського права і процесу Ради адвокатів Одеської області Віктор Сизоненко має спільний бізнес с колишнім прокурором, затриманим на хабарі, якого він захищав у суді.

Про це редакція 368.media дізналася з аналізу декларації юриста та його судової практики.

Віктор Сизоненко народився у Донецьку та свого часу працював у Житомирі. Він претендує на посаду судді в апеляційному господарському суді Одеської області. Сизоненко в Одесі обслуговував інтереси морських агентських компанії на посаді керівника Південноукраїнської філії Arzinger. У 2023 році він полишив фірму та заснував «АБ Віктора Сизоненка «Файнекс Лігал».

Його дружина Людмила з Житомирської області.

В селі Нерубайське на Одещині родина у листопаді 2020 року придбала будинок (140,8 кв. м) за 1,91 млн гривень. Того ж року Сизоненко задекларував Toyota Land Cruiser Prado 150 (2020) за 1,6 млн гривень. На його дружину оформлена KIA STONIC (2019) за 481 тис. гривень.

У Arzinger Сизоненко заробив всього 292 тис. гривень, а від підприємницької діяльності – 5,43 млн гривень. Його дружина заробила всього 82,9 тис. гривень, як адвокат. Сизоненко зберігає готівкою 1,86 млн гривень.

Найцікавішим на наш погляд є взаємозв’язки адвоката у Житомирській області, звідки родом його дружина Людмила.

 queideeidrhiqhant

Майже усюди Сизоненко вказує пошту Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.. Це пошта ТОВ «Юридична компанія «Юстеко», що діє у Житомирі. Адвокат є головним бенефіціаром компанії. Його компаньйоном є колишній заступник начальника відділу забезпечення представництва у судах управління представництва інтересів держави в суді прокуратури Житомирської області Віталій Рудик.

У 2018 році Рудика затримали на хабарі у дві тисячі доларів за неподання позовної заяви до суду. Йому висунули підозру за ч. 3 ст. 368 КК. У серпні 2019 КДКП вирішила звільнити чоловіка з органів прокуратури через порушення кодексу.

Справа №42018000000002572 з 2019 року з великим перервами досі слухається у Корольовському суді Житомира. Наступне засідання відбудеться у березні 2024 року. Логічно, що Рудика звільнять від покарання через закінчення строків притягнення до відповідальності.

Майже весь цей час прокурора Рудика захищала справжня команда юристів: Сизоненко з дружиною, Василь Притула (брат волонтера) та Дмитро Никифоров. Наразі залишився тільки Василь Притула.

За джерелами редакції, Рудик є бізнес-партнером Сизоненка у сфері виготовлення деревини, Експрокурор має частку у ТОВ «Північ-ліс», що займається лісообробною промисловістю.

Дружина адвоката Людмила Сизоненко має частку в АО «Лігал гран.ТТ», де ще нещодавно була керівницею Тетяна Тітаренко – дружина заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова.

Можливо, Сизоненко має доступ до незаконних комбінацій з експортом агропродукції з України, але це повинні розслідувати правоохоронні органи: СБУ, НАБУ та ДБР.

Чи має право такий «нарядний» фігурант бути суддею покаже час?

А ми буде продовжувати слідкувати за цією персоною.