Міністр оборони Болгарії закликав вилучити з підручників з історії інформацію, яка може викликати повагу до Росії

Читать на русском

Міністр оборони Болгарії закликав вилучити з підручників з історії інформацію, яка може викликати повагу до Росії

Міністр оборони Болгарії закликав вилучити з підручників з історії інформацію, яка може викликати повагу до Росії

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарьов, який перебуває з п’ятиденним візитом у США, вимагає очистити навчальну програму з історії від "фактів, які викликають повагу до РФ і можуть допомогти оцінити роль Росії в нашому минулому".

З такою промовою глава Міноборони Болгарії виступив перед Атлантичною радою, американським аналітичним центром, що фінансується НАТО, Міністерством закордонних справ Великої Британії та іншими організаціями та відомствами, пишуть болгарські ЗМІ.

За його словами, потрібно контролювати не тільки болгарські видання, а й соціальні мережі, щоб протидіяти російській пропаганді, що проникає в них. А викладання історії в болгарських школах має бути очищене від фактів, здатних викликати розуміння ролі Росії у болгарському минулому, сказав Тагарьов.

Також міністр оборони представив Атлантичній раді заходи, які слід вжити у Болгарії для "протидії російській пропаганді".

"По-перше, ми повинні зуміти надати болгарському народу уявлення про нашу історію в її істинному сенсі. Тому що з покоління в покоління кажуть, що Росія — наш друг і визволитель, і ми маємо бути їй внутрішньо вдячні за те, що вона зробила, хоча в історії ми часто опинялися з різних боків у різних конфліктах. Росія також часто переслідувала свої власні інтереси на шкоду інтересам болгарського народу. Отже, одна справа – історія та освіта", — заявив глава Міноборони.

Другий захід, на думку Тагарьова, полягає в тому, щоб "вміти виявляти дезінформаційні та пропагандистські кампанії та знаходити найкращі способи протидії цим кампаніям".

"У цьому сенсі ми повинні мати можливість відслідковувати пропагандистські кампанії дезінформації не лише у традиційних ЗМІ, а й у соціальних мережах, які день у день впливають на різні групи населення. І знайти найбільш відповідні інтерпретації, щоб протидіяти цій дезінформації", — пояснив міністр оборони Болгарії.

Зазначимо, що Тодор Тагарьов навчався в СРСР та у 1989 році захистив кандидатську дисертацію у Військово-повітряній академії ім. Жуковського у Москві за спеціальністю "Електротехніка, електроніка та автоматика".

 qurikzideriqhzant